Hlavní obsah

Jsem hrdý na to, že jsem „vidlák ze Slavičína”, odvrací Hřib kritiku opozice

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prahu nemusí vést pouze rodák z Prahy, reaguje na kritiku primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a chlubí se plackou „vidlák ze Slavičína”. Tak ho během minulého zastupitelstva ve slovní přestřelce nazvala šéfka opozičního zastupitelského klubu ODS Alexandra Udženija.

Foto: Facebook/Zdeněk Hřib, Novinky

Primátor Zdeněk Hřib se pyšní tím, že pochází ze Slavičína.

Článek

„Primátorem přeci nemusí být jen ten, kdo se v Praze narodil, ale i ten, kdo v Praze zakotvil, má ji rád a komu na ní záleží. Proto mohu s klidným srdcem říct:

Pocházím ze Slavičína a jsem na to hrdý,” píše na Facebooku primátor Zdeněk Hřib.

A dodává, že byl během uplynulého víkendu ve Slavičíně na návštěvě a místní ho rádi přivítali.

„Na radnici se mi dostalo opravdu vřelého přivítání slivovicí a velkou radost mi udělaly také originální dárky: placka VIDLÁK ZE SLAVIČÍNA a zlaté vidle,” píše dále primátor.

Udženija chtěla dát Hřibovi facku. Je to arogantní hovado a vidlák, řekla

Domácí

Vidlákem ze Slavičína ho na minulém jednání pražského zastupitelstva nazvala předsedkyně klubu ODS Alexandra Udženija. Pustila se tak do něj poté, co jí on připomněl její částečně balkánský původ.

„Primátor pronesl naprosto neadekvátní a xenofobní poznámku. Měla jsem co dělat, abych mu jednu nevrazila. Řekla jsem mu, že je vidlák ze Slavičína, že on o Praze nic neví, na rozdíl ode mě,” popsala Udženija, jak situace probíhala. Následně se ale všem obyvatelům Slavičína omluvila.

Řídíte Prahu arogancí moci, vzkazují ANO a ODS Hřibovi a chtějí mimořádné zastupitelstvo

Domácí

Slavičín: Ukážeme Pražákům 

Zástupci města ve Zlínském kraji berou celou věc s humorem. Nechali si vyrobit zmíněné placky a nabízejí je v infocentru.

„Ukažme Pražákům, že nás jejich urážky nerozhodí,” vyzývají na svém Facebooku.

Slovní přestřelka mezi Udženijou a Hřibem je součástí pravidelných politických sporů, které na magistrátu v Praze probíhají. I kvůli nim často dochází k tomu, že se jednání zastupitelstva táhnou až do nočních i ranních hodin. Opoziční ODS a ANO kvůli tomu nyní požádali Hřiba, aby svolal mimořádné zastupitelstvo. To by se mělo konat 11. června a zabývat se bude body, které se nepodařilo projednat minule.

Reklama

Výběr článků

Načítám