Hlavní obsah

Jednoduchá oprava svodidel na D8 trvá tři měsíce. Stát totiž uzavírá špatné smlouvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středová svodidla na dálnici D8 před Prahou, poničená při srpnové nehodě, se v listopadu dočkají opravy. Z pohledu řidičů v úseku konečně zmizí omezení rychlosti na 80 kilometrů v hodině.

Dopravní omezení na D8 Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Čekání na opravu poničených svodidel, kterých silničáři po celé republice řeší každoročně tisíce, se protáhlo kvůli souběhu několika okolností.

Svodidla, která byla totálně poničena, je nutné vyměnit na 70metrovém úseku. To vyjde zhruba na půl milionu korun, což se ukázalo být v srpnu jako problém.

Rychlé dílčí opravy svodidel či dopravního značení řeší silničáři prostřednictvím rámcové smlouvy, vysvětlil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký. V srpnu platná smlouva, uzavřená na částku dvou milionů korun, však měla platnost pouze do září a půlmilionovou opravu svodidel by kvůli svému rozsahu již takříkajíc nepojmula.

Stavba dálnice D55 dorazila k Bzenci

Ekonomika

Proto bylo nutno vypsat zakázku, na jejímž základě by měla být svodidla zhruba v polovině listopadu opravena za vysoutěženou cenu kolem 460 000 korun.

Jiných drobných oprav, které běžně bývají v řádech desítek tisíc korun, se podle Studeckého zdržení nedotklo.

Reklama

Výběr článků

Načítám