Hlavní obsah

Jednatel Sokola rezignoval, chce po aféře uklidnit situaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednatel Sokola Josef Těšitel rezignoval. Podle svého vyjádření chce uklidnit situaci, která v tělovýchovné jednotě nastala poté, co vyšlo najevo, že bývalá asistentka starostky České obce sokolské okradla organizaci o 46 milionů.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Česká obec sokolská

Článek

„Po zralé úvaze a vzájemné domluvě s Martinem Chlumským (místostarosta Sokola pověřený vedením spolku – pozn. red.) jsme dospěli k závěru, že po osmi letech ve funkci jednatele skončím. Myslím, že za tu dobu jsem pro náš spolek odvedl kus práce. Odchod jsem avizoval už loni a věřím, že tento krok napomůže situaci v Sokole zklidnit, což je nyní před sletem naprosto zásadní,“ uvedl Těšitel, který byl členem předsednictva obce už od roku 2001.

Všesokolský slet se uskuteční v Praze od 30. června do 5. července 2024.

Kvůli aféře s okradením spolku už na začátku března odstoupila předsedkyně České obce sokolské Hana Moučková. Od té doby sokoly vede Chlumský, který se bude na konci dubna ucházet o post starosty spolku. Těšitel od propuknutí aféry čelil tlaku některých spolků, aby na své funkce rezignoval.

Česká obec sokolská přišla kvůli podvodům bývalé zaměstnankyně o 46 milionů korun. Alespoň část z těchto ukradených peněz bude spolek chtít získat zpět v dědickém řízení. Podezřelá z podvodu si totiž po provalení svých činů vzala život.

Sokol chce peníze po asistentce, která ho okradla. Po její sebevraždě se připojí do dědického řízení

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám