Hlavní obsah

Je ze Zemana abstinent? Při jmenování vlády poprvé chyběl sekt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceremoniál jmenování kabinetu premiéra Petra Fialy (ODS), který proběhl na zámku v Lánech, se musel obejít bez tradičního slavnostního přípitku. Ten přitom nechyběl u žádného jmenování vlády či ministrů. Prezident Miloš Zeman nedávno řekl, že přestal kouřit. Vkrádá se tedy otázka, zda přestal i pít.

Jmenování Babišovy 2018 a Fialovy vlády 2021Video: ČTK

 
Článek

Jak ale deníku Blesk sdělil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček, do podoby ceremonie se promítla zejména přísná protiepidemická opatření kvůli šíření covidu.

Všichni ministři se museli nejprve otestovat a samozřejmostí byly i po celou dobu nasazené respirátory, což by při přípitku nebylo možné. Jak list doplnil, Zeman po propuštění z nemocnice abstinuje a byl nucen vzdát se i kouření.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jmenování vlády ANO a ČSSD. Zleva Andrej Babiš (ANO), Jan Hamáček (ČSSD) a prezident Miloš Zeman.

Jelikož je imobilní a odkázán na invalidní vozík, nepůsobilo by důstojně, kdyby se k němu museli ministři při přípitku sklánět.

Zeman byl těžce podvyživený, řekl Pafko. Potvrdil jaterní onemocnění

Domácí

Jak před časem uvedl člen prezidentova lékařského konzilia Pavel Pafko, Zeman má chronické onemocnění jater a na následný dotaz potvrdil, že jde o jaterní cirhózu, při níž je abstinence nezbytná.

Foto: ČTK

Jmenování vlády 17. 12. 2021.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám