Hlavní obsah

Janoušek požádal o propuštění z vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lobbista Roman Janoušek požádal soud o podmínečné propuštění na svobodu. V červenci uplyne polovina jeho trestu. Rozhodovat o tom bude Obvodní soud pro Prahu 6. Uvedla to ve čtvrtek Česká televize. Janoušek si odpykává trest 4,5 roku za to, že v opilosti srazil po nehodě řidičku jiného vozu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Janoušek na archivní fotografii

Článek

Janoušek do vězení nastoupil v roce 2014. Od března 2016 byl ale po opakovaném přerušení trestu na svobodě, a to na základě lékařských posudků.

Ty uváděly, že musí chodit o holi a že má po operaci mozku v hlavě implantát, který by se mohl pohybem uvolnit a zabít jej.

Soud následně nechal podnikatele sledovat, načež vyšlo najevo, že popisovanými obtížemi netrpí, chodí na plovárnu a jezdí na kole.

Janoušek vzdal snahu o započtení přerušeného trestu

Krimi

Do věznice se Janoušek vrátil teprve loni po zásahu Vrchního soudu v Olomouci, který konstatoval, že lobbistův zdravotní stav nebrání pobytu ve výkonu trestu.

Soudkyně, která Janouškovi opakovaně umožnila přerušení trestu, čelila kárné žalobě, kterou na ni podala někdejší ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO). Podle Nejvyššího správního soudu však nepochybila.

Janoušek byl v březnu zproštěn obžaloby v kauze Laboratoře Chambon.

Janouška i Pekovou v kauze Chambon zprostili obžaloby

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám