Hlavní obsah

Janoušek opustil nemocnici, podrobil se operaci hlavy

– Praha • Aktualizováno
Právo, Josef Koukal

Lobbista Roman Janoušek opustil v pondělí pražskou Ústřední vojenskou nemocnici, kde podstoupil operaci kvůli zranění hlavy. Může si tak prostudovat vyšetřovací spis, na jehož základě mu už od začátku února hrozí obžaloba z pokusu vraždy.

Foto: TV Prima

Roman Janoušek

Článek

Královéhradecká policie případ Janouška, který loni v březnu v opilosti srazil v Praze svým autem 51letou Vietnamku, v podstatě uzavřela už začátkem února. Než Městskému státnímu zastupitelství v Praze navrhne Janouška obžalovat, musí ho ještě jednou vyslechnout, a to právě v souvislosti s překvalifikováním původního trestného činu z úmyslného ublížení na zdraví na přísnější pokus vraždy. Za ten mu hrozí až 18 let vězení.

Janoušek však začátkem měsíce cestu na policii odřekl původně kvůli onemocnění, později pro neodkladný chirurgický zákrok po úrazu hlavy.

Po jeho propuštění by mu už nic nemělo bránit v účasti na posledních vyšetřovacích úkonech. „Mohu potvrdit, že dnešního dne byl pan Janoušek propuštěn do domácího ošetřování. Zda bude muset následovat nějaká rekonvalescence, nevím,“ řekla Právu mluvčí ÚVN Jitka Zinke.

První kroky na služebnu nevedly

Janouškova první cesta z nemocnice podle informací Práva na královéhradeckou policejní služebnu nevedla. Přesto existuje možnost, že pokud by jeho zdravotní stav nedovoloval tak dlouhou cestu, policisté by mohli spis dovézt do Prahy. Tam by si mohl lobbista dokumenty pohodlně prostudovat.

Janouškův právní zástupce Vít Široký neměl v neděli vpodvečer o stavu svého klienta žádné informace. „Jsme dohodnuti, že až bude propuštěn z lékařské péče, ozve se a dohodneme další postup,“ řekl Právu Široký. V pondělí zatím telefony nezvedal. Výslechu by měl být každopádně přítomen.

Janoušek už loni poškozenou ženu odškodnil částkou, kterou obě strany tají. Spekuluje se o miliónech korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám