Hlavní obsah

Jak po Varech? V kočárku

Novinky, Michal Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Někoho možná ve festivalové znělce překvapily rozměry obřího kočáru, z něhož František Skála vytáhne kotouč filmu. Film ale skutečnost pouze neodráží, ale i vytváří. Stejně, jako uvidíte malé smrady s mečem z Hvězdných válek v Praze před Teskem, na zdejší kolonádě můžete potkat Skálův kočárek.

Článek

Před časem zmizela ze zahájení tradičního karlovarského festivalu známá i vděčná kočárová jízda - dodnes se liší zdůvodnění, proč se tak stalo, jestli "zatlačili" varští metaři ulic, ochránci přírody nebo nějaká zděšená hollywoodská hvězda...

Nicméně Skála přišel se zajímavou novinkou - s jízdou kočárkovou. Je levnější a není k ní potřeba živit koně, stačí jen pár náhodných a ochotných rodičů. V sobotu dopoledne jste alespoň mohli vidět výtvarníka Skálu, jak se v pozici batolete nechává vozit festivalovými ulicemi - vypadalo to dost věrohodně a český umělec byl skoro v sedmém nebi.

O chvíli později jej následoval i Marek Eben, aby si vyzkoušel, jaké je to snít v kočárku o kačence, sunaru a všem měkkém a hebkém, co sebou nese kariéra mrněte a radosti dětství.

Není kočárek jako kočárek. Ten Skálův vám bude dobrý po celý život.

Foto Právo/Lukáš Táborský

Kočárková jízda jinak zatím vyjde pouze na pět korun. Je například levnější než metro a dostanete k tomu i festivalový balónek. Hned jí využili i další děti a návštěvníci festivalu. Kočárek má přitom mnoho výhod, může vás přivézt slavnostně na projekci, na ceremoniál či slavnost, ale hlavně se v něm pohodlně jezdí z party rovnou do postele.

Reklama

Výběr článků

Načítám