Hlavní obsah

Jágr: nechci, abychom za pár let dopadli jako Řecko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Jaromír Jágr, jedna z českých hokejových ikon, se rozhodl krátce před volbami veřejně podpořit občanské demokraty. Ve středu se proto setkal s volebním lídrem ODS Petrem Nečasem.

Článek

"Asi se všichni ptají, co tady dělá hokejista," řekl Jágr na tiskové konferenci a dodal, že přestože neměl v posledních dnech kvůli své účasti na "zlatém" mistrovství světa příliš času sledovat dění, je si dobře vědom, že za pár dní jsou volby.

"Byl bych rád, aby to dopadlo dobře a my se za pět nebo deset let neocitli někde, kde je Řecko," doplnil hokejista

„Jaromír Jágr ODS podporuje dlouhodobě,“ připomněl šéf strany Nečas na otázku, zda chce ODS využít úspěchu českých hokejistů na mistrovství světa.

Nečas po setkání uvedl, že se nebavili pouze o hokeji, ale pochopitelně i o záležitostech veřejného života a politiky. Lídr ODS přiznal, že si Jágra váží "nejenom za sportovní výsledky, ale i za jeho člověčenství" a dlouhodobou podporu ODS.

Jágr volí ODS, nejradši má ale Zemana

ODS s Jágrovou podporou před volbami přímo nepočítala. „Jarda Jágr má spoustu jiných starostí. Já myslím, že si s klukama užívá toho štěstí a teď to není na stole. To je jenom na Jardovi,“ řekl v pondělí právu Jágrův kamarád a místopředseda strany Petr Bendl.

Jágr se před časem přiznal, že ODS volil vždy, zároveň však uvedl, že jeho nejoblíbenějším politikem je někdejší sociálnědemokratický premiér a nynější předseda SPO-zemanovců Miloš Zeman. [celá zpráva]

Jágr se vrátil i k tomuto svému výroku. Zopakoval, že je dlouhodobě sympatizantem ODS, i to, proč má Zeman jeho sympatie. Zároveň zdůraznil, že stejně tak se mu může líbit například hra ruského útočníka Alexandra Ovečkina, který pro něj v národním dresu vždy bude soupeřem.

Reklama

Výběr článků

Načítám