Hlavní obsah

Hušák: Premiér není vítán při otevírání Areny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér Vladimír Špidla není vítán na slavnostním galavečeru při otevření haly Sazka Arena. Ten se uskuteční tuto sobotu. V pořadu Press klub Frekvence 1 to prohlásil generální ředitel Sazky Aleš Hušák.

Foto: Adéla Moravcová (archiv)

Kniha Můj první atlas Evropy aneb putování Vítka a Štěpánky byla zařazena mezi nejlepší dětské knihy 2014.

Článek

Na sobotním galavečeru vystoupí pěvkyně Eva Urbanová a dalších 2500 účinkujících a celebrit. Od pozvání nějaké zahraniční hudební hvězdy nakonec Sazka upustila s odůvodněním, že jde o českou národní záležitost. Pozváni jsou všichni čeští držitelé olympijských medailí a další sportovci, kteří dosáhli výrazných výsledků. O den později bude záznam galavečera vysílat televize.

"Nevidíme důvod, proč bychom ho tam zvali. Ostatně vy si taky nezvete do obýváku toho, koho nemáte rád," řekl Hušák. Neskrýval, že postoj Sazky je odvetou za vládní rozhodnutí z loňského února, kdy kabinet odmítl poskytnout státní záruku na 6timiliardový úvěr Sazce na pokračování stavby.

Špidla tehdy rozhodnutí zdůvodnil tím, že případné poskytnutí garance by mohlo znamenat, že by vláda musela v budoucnu volit mezi její splatností a valorizací důchodů. Tento argument dnes Hušák označil za podlý. "Argument není hodný premiéra této země," dodal. "Jestliže se od stejného člověka dozvím, že stát odpustí Iráku 1,5 miliardy dolarů dluhů, tak se pak musí objevit otázka, zdali také bude na důchody," dodal.

Jen ze stavby získá stát 2 mld.

Šéf Sazky řekl, že stavba haly se započítáním veškerých úroků, leasingů a dalších plateb se vyšplhá k osmi miliardám korun. "Z této částky odevzdáme na daních přes dvě miliardy korun do státní pokladny," uvedl Hušák.

Vládě rovněž směřoval výtku týkající se nezaměstnanosti. Zatímco Sazka dala v uplynulých dvou letech práci pěti tisícům lidí a vytvořila 600 nových pracovních míst, posledních několik vlád této země ztratilo desítky tisíc pracovních míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám