Hlavní obsah

Hromadná nehoda zablokovala dálnici D1, další havárie se stala na objížďce

Aktualizováno

Na dálnici D1 u Holubic na Vyškovsku se v neděli odpoledne stala hromadná nehoda. Provoz ve směru na Brno zcela stál, před 16. hodinou byl uvolněn jeden jízdní pruh. Kolony se vytvořily na všech komunikacích mezi Vyškovem a Brnem. Nehoda se stala i na hlavní objízdné trase.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala kolem 14:30 na 209. kilometru dálnice D1. Podle předběžných informací dopravní policie se tam srazilo šest aut. Čtyři lidé utrpěli lehká zranění, z toho tři děti. Podle záchranky však jejich převoz do nemocnice byl spíše preventivní.

U nehody zasahovaly všechny složky záchranného systému. Před místem nehody se ve směru na Brno vytvořila kolona až k dálničnímu exitu u Rousínova, řekl mluvčí jihomoravské policie Petr Vala.

Policie motoristům radila objet nehodu po okolních silnicích. Provoz na hlavní objízdné trase, tedy na staré silnici mezi Rousínovem a Brnem, však zbrzdila další sériová nehoda čtyř aut, uvedl Vala. Mnoho řidičů tak jelo do Brna přes Slavkov, kde byl také hustý provoz.

Po zprovoznění jednoho pruhu dálnice už se ale kolona aut pomalu rozjíždí. „Okolní komunikace jsou zcela zahlceny, počítejte se zdržením,” upozornili policisté řidiče na Twitteru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám