Hlavní obsah

Hrad vystaví klenoty v době prezidentských voleb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výročí 100 let od vzniku Československa připomene na Pražském hradě několik významných výstav. Mezi hlavní lákadla bude patřit v polovině ledna vystavení korunovačních klenotů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Svatováclavská koruna, odznak vlády a moci českých králů

Článek

Bude mu předcházet unikátní expozice, na které si lidé budou moci prohlédnout výběr z originálů rukopisných středověkých památek, vzácné listiny a také archeologické nálezy z počátků českého státu. Řekl to ředitel administrativní sekce kanceláře prezidenta Jan Novák.

Potvrdil tak dřívější informace Práva, že Hrad plánuje vystavit klenoty v době prezidentských voleb. Jejich první kolo začíná 12. ledna, případné druhé se uskuteční o dva týdny později. Klenoty budou vystaveny ve Vladislavském sále, doprovodí je expozice o jejich osudech v době republiky.

„Měla by ukázat, proč si i v době republikánské vážíme korunovačních klenotů českých králů jako symbolu naší státnosti,“ řekl Novák.

Anketa

Vydáte se na výstavu korunovačních klenotů?
Ano
14,6 %
Ne
85,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 802 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám