Hlavní obsah

Hongkongští lékaři rozpoznají SARS do tří dnů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HONGKONG

Pokud se v Hongkongu objeví nová epidemie nemoci SARS, lékaři ji u pacientů budou schopni rozpoznat do tří dnů od nakažení. Odborníci z Hongkongské univerzity oznámili, že se jim podařilo výrazně urychlit proces diagnózy nemoci, která v oblasti od března do června zahubila 299 lidí a 1755 jí bylo infikováno.

Foto: Martin Šalek

Učitelky MŠ a vychovatelky ZŠ mají k dispozici nepřeberné množství her, hraček a materiálu k výtvarným a pracovním činnostem.

Článek

Během nedávné epidemie SARS u některých případů nákazy trvala diagnóza až jeden týden.

Univerzita ve středu dostala od vlády a jedné soukromé organizace grant ve výši 1,4 miliónu amerických dolarů na zavedení monitorovacích systémů do hongkongských nemocnic, které okamžitě rozpoznají a ohlásí známky výskytu nebezpečného viru.

Stejný monitorovací systém bude kontrolovat i hongkongská tržiště, jež se v minulosti opakovaně stala ohnisky ptačí chřipky. V roce 1997, kdy se tato nemoc začala šířit i na jiné druhy zvířat a na člověka, na ni zde podle DPA zahynulo šest osob.

Odborníci varovali, že SARS by se mohl do Hongkongu v zimě s ochlazením počasí vrátit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám