Hlavní obsah

Herman má nové náměstky na kultuře, na Franze se nedostalo

Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) oznámil v pondělí jméno dalšího svého náměstka, jehož si do úřadu přivedl. Do týmu jeho nejbližších spolupracovníků bude patřit René Schreier, bývalý ekonomický náměstek Ústavu pro studium totalitních režimů. Původně vystudoval Fakultu ekonomiky a managementu Univerzity obrany v Brně a do roku 2006 zastával funkce v české armádě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladimír Franz

Článek

V sestavě náměstků jsou kromě něj ještě hudebník Miroslav Rovenský, kterého nominovala KDU-ČSL, Anna Matoušková a Kateřina Kalistová (ČSSD).  Mezi náměstky není skladatel Vladimír Franz, o němž se jako o možném kandidátovi za hnutí ANO dříve mluvilo. [celá zpráva]

První náměstkyně Kateřina Kalistová bude mít na starosti odbory církví, mezinárodních vztahů, médií a audiovize, odbor legislativní a právní, odbor autorského práva a samostatné oddělení EU.

Náměstek Rovenský bude spravovat odbor umění, literatury a knihoven, odbor vědy a vývoje a odbor projektového řízení. Pod působnost René Schreiera bude spadat odbor ekonomický, odbor investic a odbor veřejných zakázek, informatiky a vnitřní správy.

Související témata

Foto: Michal Doležal, ČTK

Daniel Herman ve volebním středisku KDU-ČSL v Praze, kde 26. října sledoval výsledky parlamentních voleb.

Foto: vladimirfranz.cz

Vladimír Franz

Náměstkyně Anna Matoušková bude nadále řídit odbor památkové péče, odbor ochrany movitého kulturního dědictví, muzeí a galerií a také odbor regionální a národnostní kultury.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám