Hlavní obsah

Hasiči v Koryčanech pochovali kolegu, který zemřel při výbuchu plynu

Koryčany

Rozloučit se s jedním ze dvou zemřelých dobrovolných hasičů, kteří zahynuli minulou středu při výbuchu plynu v jednom z rodinných domů v Koryčanech, přišly ve středu v podhůří Chřibů stovky lidí i kolegů v hasičské uniformě. Jednotky přijížděly nejen z celého Zlínského kraje, ale i ze sousedního Jihomoravského kraje.

Pohřeb hasiče, který zemřel po výbuchu domu v KoryčanechVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

V kostele svatého Vavřince začal hodinu po poledni pohřeb pětatřicetiletého Jaroslava F. Jeho rakev už od dvanácté hodiny hlídala čestná stráž místní jednotky sboru dobrovolných hasičů.

„Pozůstalým bych chtěl vyjádřit upřímnou soustrast,“ sdělil s pohnutým hlasem mluvčí hasičů Zlínského kraje Roman Žemlička.

Stav zraněných mužů po výbuchu v Koryčanech je stabilizovaný. Ve středu proběhl pohřeb hasiče

Krimi

Po smutečním obřadu zamířila čestná stráž i s rakví před kostel, kde už na rakev čekal historický vůz sboru dobrovolných hasičů ze sousedních Střílek. V ten okamžik se městem nesl zvuk sirény z místního rozhlasu.

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch v Koryčanech zachytila kamera.Video: CNN Prima News, Prima FTV

Poté policie zastavila provoz na hlavní silnici vedoucí od Kroměříže do Kyjova a průvod, kterému dominoval historický vůz s rakví zemřelého hasiče a dlouhá řada hasičů ve slavnostních modrých uniformách, prošel městem k místnímu hřbitovu.

Spolu s pětatřicetiletým Jaroslavem F. exploze usmrtila i jeho o deset let staršího kolegu Marka V. S ním se jeho blízcí a kolegové rozloučí v koryčanské smuteční síni v sobotu.

Foto: Aleš Fuksa, Právo
Foto: Aleš Fuksa, Právo
Foto: Aleš Fuksa, Právo
Foto: Aleš Fuksa, Právo
Foto: Aleš Fuksa, Právo
Foto: Aleš Fuksa, Právo
Foto: Aleš Fuksa, Právo
Foto: Aleš Fuksa, Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám