Hlavní obsah

Hašek se vrací, bude dělat Hamáčkovi náměstka

Praha
Aktualizováno

Náměstkem na ministerstvu vnitra se po odchodu Jakuba Kulhánka (ČSSD) na ministerstvo zahraničí stal bývalý šéf Asociace krajů Michal Hašek, legislativní sekci povede Petr Vokáč. Hamáček to oznámil v úterý.

Hašek se vrací, bude dělat náměstka ministra vnitraVideo: Novinky

 
Článek

„Michal Hašek má dlouhodobé zkušenosti, vedl úspěšně Jihomoravský kraj jako hejtman, řešil spoustu krizových situací, jako byly například povodně,“ sdělil v úterý Hamáček.

Dodal, že to ale neznamená, že se bude vracet do politiky. „Bude se zaobírat odbornou prací. Nebude kandidovat ale do voleb do Sněmovny,“ doplnil šéf sociálních demokratů.

Hašek se družil s Nočními vlky pod doněckou vlajkou. Schvaluje anexi Krymu? ptají se kolegové

Domácí

„Bude mi ctí pomoci týmu ve vysoké úřední pozice tak, aby se zvládl přechod České republiky do období po covidu,“ uvedl k nové funkci Hašek.

„Chyby považuji za uzavřené”

Hašek patří dlouhá léta k nejvýraznějším postavám sociální demokracie. Od roku 2008 do podzimu 2016 stál v čele Jihomoravského kraje a byl předsedou Asociace krajů ČR. V letech 2006 až 2008 vedl poslanecký klub sociální demokracie.

Bývalý hejtman Hašek povede ČSSD v Brně-venkově

Domácí

Po volbách do Sněmovny v říjnu 2013 byl Hašek jedním z aktérů lánského puče, tedy schůzky části vedení ČSSD s prezidentem Milošem Zemanem. Po ní se předsednictvo strany pokusilo odstavit tehdejšího předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku od vyjednávání o vládě.

TK ministra vnitra Jana Hamáčka k personálním změnám na Ministerstvu vnitraVideo: Novinky

Hašek tehdy proti sobě část veřejnosti popudil i lhaním v přímém přenosu, kdy tvrdil, že se žádná schůzka nekonala. 

Do funkce náměstka pak navíc přichází v době, kdy se zhoršily kvůli kauze Vrbětice české vztahy s Ruskem. Hašek přitom ještě v roce 2016 vítal v Brně členy ruské motorkářského klubu Noční vlci. Ti se přátelí s prezidentem Vladimirem Putinem.

„Pokud udělal v minulosti chyby, tak to považuji za věc uzavřenou. Zakopnout může každý. Je lidské dát možnost mu znovu vstát, nelidské je do něho kopat,“ okomentoval to Hamáček. 

Anketa

Vadí vám, že se Michal Hašek vrací do vysoké funkce?
Ano
88,8 %
Ne
11,2 %
Celkem hlasovalo 3398 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám