Hlavní obsah

Hamáček: Na konci dubna by se mohly otevírat služby či zahrádky

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se epidemie koronaviru bude vyvíjet příznivě, mohly by se podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) na konci dubna otvírat služby či zahrádky restaurací. Hamáček to řekl v rozhovoru pro MF Dnes s tím, že jde o jeho soukromý odhad.

Foto: Novinky

Jan Hamáček

Článek

„Věřím, že postupně se budou uvolňovat služby, obchody i sport. Přesný harmonogram by mělo dodat ministerstvo zdravotnictví. Počítám, že koncem dubna by se za předpokladu, že všechno půjde dobře, mohly začít otevírat služby, obchody, předzahrádky. Ale to je můj soukromý odhad,“ uvedl Hamáček.

V Česku platí od začátku března tvrdý lockdown. Vláda zatím avizovala částečné otevření škol a školek a také konec omezení pohybu.

Přehledně: Jak má probíhat návrat do škol

Domácí

K návratu do škol by mělo dojít od příštího týdne, kabinet o tom bude jednat během úterý.

Omezení pohybu a zákaz nočního vycházení by měly padnout s koncem nouzového stavu, který vyprší na konci týdne. Hamáček, podobně jako to avizoval i premiér Andrej Babiš (ANO), předpokládá, že vláda už nebude žádat o jeho prodloužení.

V Česku v pondělí přibylo 1405 prokázaných případů nákazy koronavirem. Je to nejmenší denní nárůst od 6. prosince, čísla však zcela jistě ovlivnil prodloužený velikonoční víkend, kdy se méně testuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám