Hlavní obsah

Hamáček Foldynův výstup nekomentuje, vyříká si to s ním na předsednictvu

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda ČSSD Jan Hamáček bude chtít výstup Jaroslava Foldyny během jízdy takzvaných Nočních vlků řešit v pátek na předsednictvu strany. Ačkoli ho vyzval, aby se za verbální útoky a pošťuchování omluvil, místopředseda strany to odmítl. Ve středu vzkázal, že se choval slušně. Hájil se hlavně vlasteneckým postojem.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Motorkář a místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna

Článek

„Budeme spolu hovořit zítra,” napsal Novinkám ve stručné SMS předseda ČSSD Jan Hamáček. Tiskový mluvčí ČSSD Petr Vurbs krátce vzkázal, že si předseda ČSSD chce s Foldynou nejdříve vše osobně vyříkat a až poté se vyjádří na tiskové konferenci.

Poté, co Hamáček místopředsedu vyzval, aby se za svůj výstup při jízdě Nočních vlků omluvil, mu Foldyna v emotivním videu vzkázal, že tak učinit nehodlá. „Za co bych se měl omlouvat, za to, že jsem vlastenec? Vy jste zapomněli, odkud jsme?” dotázal se v souvislosti s účastí na akci ruských motorkářů. [celá zpráva]

Vedení ČSSD Foldynovo vystoupení označilo za soukromé aktivity a distancovalo se od nich. Hamáček už ve středu na Facebooku podotkl, že „tohle prostě Jaroslav Foldyna přehnal” a že „se musí kontrolovat a měl by se za své chování omluvit”.

Ruští motorkáři přijeli do ČR v rámci oslav konce války s tím, že uctí památku padlých rudoarmějců. Proti jejich akci protestovalo několik desítek odpůrců, kteří poukazovali na propagandistický rozměr celé akce.

Stoupenci se s protestujícími střetli verbálně a došlo i na pošťuchování, do něhož se zapojil i Foldyna. [celá zpráva]

Anketa

Měl by se J. Foldyna za své chování na akci Nočních vlků omluvit?
Ano
26 %
Ne
72,8 %
Nezajímá mě to
1,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1191 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám