Hlavní obsah

Had způsobil v panelovém domě v Brně noční pozdvižení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jednom z paneláků v brněnské čtvrti Řečkovice zažili obyvatelé ve čtvrtek večer pozdvižení. Bylo hodinu před půlnocí, když si sousedé v jednom z vyšších pater navzájem dávali vědět, že se po chodbě plazí had.

Had v panelovém domě v BrněVideo: MP Brno, Policie ČR

 
Článek

„Na operačním středisku městské policie obsadili obyvatelé domu dvě telefonní linky současně. Dispečeři se proto ještě rychle ubezpečili, že mají volající na mysli stejného hada, a začali jednat,“ popsal situaci mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

„Pokročilá hodina předurčila, že strážníci museli nočním hovorem probudit spolupracujícího specialistu. Ten i přes pozdní hodinu ochotně ujistil, že ho hlídka může vyzvednout,“ dodal mluvčí.

Nový druh obrovského hada. Jeho rozměry nemají obdoby, prohlásili vědci

Koktejl

Uživatelé bytů mezitím plaza podle pokynů operačního střediska z bezpečné vzdálenosti sledovali. Herpetolog dojel v doprovodu hlídky do Řečkovic, kde u vchodu strážníci kontaktovali svědka.

Zopakoval jim, že had je oranžovo-černě pruhovaný a měří asi půl metru. Po výstupu z výtahu k nim další obyvatel domu přispěchal s informací, že se zvíře ukrylo mezi botami.

Foto: ZOO Jihlava, Novinky

Užovka červená je oblíbená mezi začínajícími chovateli.

Tenké a krátké tělo bylo v botníku dobře maskované a specialista po nalezení hada trefně zhodnotil, že je jako „hodná nejedovatá tkanička“. Loňské mládě užovky červené si převzal do své péče, protože se v domě nepodařilo zjistit, komu patří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám