Hlavní obsah

Greenpeace slezli z komína prunéřovské elektrárny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov

Aktivisté Greenpeace ve čtvrtek dopoledne ukončili protest na třísetmetrovém komíně prunéřovské elektrárny a slezli z něj. Pět lidí z celkem devíti z komína sestoupilo již ve středu pozdě večer poté, co se jim podařilo rozvinout několik desítek metrů velký transparent Stop CO2. Zbývající čtyři přečkali na komíně noc.

Článek

"Od kolegů víme, že policisté asi půl hodiny drželi kolegy, kteří (v noci) slezli, a pak je propustili," řekl vedoucí klimatické a energetické kampaně Greenpeace Jan Rovenský. V noci pršelo, ekologové spali na plošině komínu ve výšce 250 metrů. "Natáhli jsme na sebe kus látky, takže jsme tolik nemokli," uvedl Rovenský.

Devět aktivistů ekologické organizace Greenpeace vylezlo na komín Elektrárny Prunéřov II patřící společnosti ČEZ ve středu brzy ráno. Požadují, aby firma při plánované obnově elektrárny použila buď nejekologičtější technologii spalování uhlí, nebo provoz do roku 2015 úplně uzavřela. Na komíně v Prunéřově aktivisté protestovali už před půl druhým rokem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám