Hlavní obsah

Fiala chce s návrhem na Hladíkovo jmenování počkat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Petr Fiala (ODS) hodlá prezidentovi Miloši Zemanovi předložit návrh na jmenování Petra Hladíka ministrem životního prostředí až v okamžiku, kdy se situace uklidní. Premiér chce návrh na jmenování nástupce Anny Hubáčkové (KDU-ČSL) předložit s klidným svědomím, řekl v pátek na tiskové konferenci v Bruselu. Do té doby by měl resort dočasně vést šéf lidovců a ministr práce Marian Jurečka.

Foto: tadyhladik.cz

Petr Hladík (KDU-ČSL)

Článek

Širší vedení KDU-ČSL ve čtvrtek Hladíkovu nominaci potvrdilo. Opakovaně ji posuzovalo kvůli úternímu zásahu policie v Hladíkově kanceláři na brněnském magistrátu. Policisté v kauze privatizace městských domů požádali Hladíka o podání vysvětlení.

Lidovecká nominace Hladíka na ministra platí

Domácí

Fiala v pátek zopakoval, že rozhodnutí KDU-ČSL respektuje. Současně je ale přesvědčen, že návrh může podat až ve chvíli, kdy bude jasné, že Hladík není vyšetřován, obviněn, a až podá vysvětlení. To bude podle něj relevantní v řádu týdnů.

To si vyžádá mezikrok, kterým je pověření vicepremiéra a předsedy lidovců Mariana Jurečky dočasným vedením resortu.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Český premiér Petr Fiala (ODS) na summitu EU v Bruselu

Reklama

Výběr článků

Načítám