Hlavní obsah

Ferjenčík: Hnutí ANO je tasemnice, ze státu chce vydojit co nejvíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík označil v Partii na CNN Prima News hnutí ANO premiéra Andreje Babiše za tasemnici, která chce ze státu vydojit, co nejvíce. Podle něj se bojí Pirátů, kteří to přišli zarazit. „Tak o nás lže,“ prohlásil.

Foto: Novinky

Mikuláš Ferjenčík

Článek

„Hnutí ANO je tasemnice přisátá na státní rozpočet, která chce ze státu vydojit co nejvíc. My jsme to přišli zarazit. Oni se nás bojí, tak o nás lžou,“ řekl Fejrenčík.

Doplnil, že hnutí ANO prosazuje zákony, které hrají do karet premiérovi Babišovi.

Ferjenčík: Vláda s Babišem je sebevražda ODS, sestaví ji s námi

Domácí

Piráti se s premiérem dostali v minulosti do sporu, když Babiš uvedl, že chtějí zdaňovat přebytečné metry bytů a lidem do nich chtějí nastěhovat migranty. Piráti po premiérovi požadují omluvu.

Projekt Přísahy je nečitelný

Ferjenčík se ale v debatě pustil také do hnutí Přísaha Roberta Šlachty. „Nevíme, kdo za Přísahou je. A nevíme, na kolik jsou sliby míněné vážně. Považujeme také za nešťastné, že kampaň není tak transparentní, jak by být mohla,“ míní.

„Pro nás je ten projekt nečitelný,“ shodl se s ním lidovec Marek Výborný. Přísahu označil za spasitelský projekt.

Výborný také v debatě odmítl spekulace o tom, že by po volbách šla koalice nebo část koalice Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) společně do vlády s hnutím ANO. Zdůraznil, že hnutí ANO je premiér Babiš, s kterým spolupracovat nechtějí.

Vondra: Vládnout s ANO? S Babišem v žádném případě

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám