Hlavní obsah

Fanoušci vítali olympijskou výpravu na Staroměstském náměstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Fanoušci na Staroměstském náměstí v Praze vítali v pondělí odpoledne olympijskou výpravu v čele s dvojnásobnou vítězkou Ester Ledeckou. Na náměstí za tímto účelem vyrostlo pódium s velkoplošnou obrazovkou. Olympionici po 13. hodině přistáli v Praze, do centra Prahy míří v podvečer. Program na náměstí však začal už v 15.00.

Záznam: Olympijští sportovci na Staroměstském náměstíVideo: Novinky

 
Článek

Dvacet let po triumfu hokejistů na olympiádě v Naganu slavili čeští fanoušci na stejném místě další olympijský zázrak. Ester Ledecká v Pchjongčchangu přepsala historii, když se jí povedlo získat zlatou medaili jak v závodu na lyžích, tak na snowboardu. [celá zpráva]

Na Staroměstském náměstí tak kvůli přivítání olympioniků vyrostlo pódium s velkoplošnou obrazovkou. Program začal ve tři hodiny odpoledne. Ledecká a zbytek olympijské výpravy včetně rychlobruslařek Martiny Sáblíkové a Karolíny Erbanové dorazila na náměstí kolem páté hodiny. Celou akci moderoval Libor Bouček.

Foto: Novinky

Ester Ledecká se svými medailemi na Staroměstském náměstí, kde lidé vítají olympioniky.

Ester Ledecká na olympiádě poprvé překvapila triumfem v lyžařském super-G. O týden později navázala výhrou v paralelním obřím slalomu na snowboardu. Postarala se tak o senzaci nejen v Česku, ale i ve světě. Dohromady čeští olympionici obdrželi sedm medailí.

Stříbrnou medaili si odnesli rychlobruslařka Martina Sáblíková, a to v závodě na 5 000 metrů, a biatlonista Michal Krčmář. Bronz pak vybojovaly biatlonistka Veronika Vítková, rychlobruslařka Karolína Erbanová a snowboardistka Eva Samková.

Výběr článků

Načítám