Hlavní obsah

Fanoušci mohou na fotbal, souhlasilo ministerstvo. Do ochozů se vrátí už o víkendu

Aktualizováno

Na zápasy první fotbalové ligy se od víkendu mohou v omezené míře vrátit fanoušci. Ministerstvo zdravotnictví souhlasilo s tím, že kluby budou moci z 10 procent zaplnit kapacitu hlediště. Do kvóty se budou počítat i pořadatelé, novináři a další osoby, které zajišťují organizaci utkání. V tiskové zprávě o tom informovala Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Do hledišť budou moci pouze dlouhodobí partneři klubu, mezi něž lze zařadit fanoušky, kteří jsou držiteli permanentních vstupenek.

Podmínkou účasti na zápasy bude předložení negativního PCR nebo antigenního testu na koronavirus, který nebude starší než 48 hodin, a používání respirátoru či obdobného ochranného prostředku úst a nosu.

Rozvolňování po etapách: Obchodníci spokojeni, sportovci vůbec ne

Domácí

„Věřím, že pro závěrečnou fázi sezóny půjde o příjemné zpestření v obou profesionálních soutěžích a že fanoušci budou ochotni za cenu dlouho vytouženého návratu na fotbal akceptovat i několik nutných podmínek,” řekl k tomu předseda Ligového výboru Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Fanoušci se v první lize dostanou na zápasy poprvé od 4. října. Poté byla nejvyšší soutěž kvůli covidu-19 na měsíc přerušena a po restartu se hrálo bez příznivců. Od první poloviny prosince mohlo na utkání 300 osob z řad partnerů klubu.

Sportovci chtějí po ministrovi tréninky pro 20 lidí s menšími rozestupy

Domácí

V Česku přitom dál platí kvůi koronaviru přísné restrikce, zavřená je většina služeb i obchodů. Do škol chodí žáci 1. stupňů základních škol, a to rotačně.

Do školek mohou ve většině krajů pouze předškoláci, jen ve třech krajích s nejlepším vývojem se to týká všech dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám