Hlavní obsah

Falešná registrace LIDEM: Peake chce podat trestní oznámení

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vicepremiérka Karolína Peake chce podat trestní oznámení kvůli falešné registraci politické strany LIDEM, která od minulého týdne leží na ministerstvu vnitra. Řekla to v úterý Právu, které na kauzu upozornilo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karolína Peake

Článek

„Připravuji podnět na podezření ze spáchání trestného činu porušování práv k ochranné známce. O tom, zda se jedná, nebo nejedná o trestný čin, budou muset rozhodnout úřady,“ řekla Právu Peake. Slovní ochranná známka LIDEM je totiž od 4. května registrována na jméno ředitele kabinetu vicepremiérky Pavla Kotrby.

Podle Peake je falešná registrace účelová, kdo by za ní mohl stát, neví. „Ve veřejném prostoru jasně zaznělo jméno naší strany, máme na zkratku registrované internetové stránky i ochrannou známku,“ uvedla.

Vicepremiérka nicméně registraci vlastní strany uspíšit nehodlá. „Žádost o registraci na vnitro pošleme v původním termínu, tedy v pondělí 21. května. Chceme mít veškeré náležitosti v pořádku. Již byly dokončeny stanovy, které přípravný výbor schválí ve čtvrtek, a na konci týdne dokončíme kontrolu všech petičních archů s podpisy,“ dodala.

Reklama

Související články

LIDEM už má dost podpisů pro vznik strany

Strana Karolíny Peake LIDEM disponuje už více než požadovanou tisícovkou podpisů pod peticí, která je zapotřebí pro registraci nové politické partaje. Právu to...

Výběr článků

Načítám