Hlavní obsah

Experimenty, které nefungují. ODS se vysmála kampani ČSSD

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ODS zareagovala na oficiální start kampaně ČSSD výsměchem. Její levicoví konkurenti zahájili kampaň v úterý v Brně, ODS tak učiní v témže městě v pátek. Podle předsedy ODS Petra Fialy nabízí ČSSD voličům levicové experimenty, které se historicky neosvědčily. ODS podle něj naopak směřuje k nižším daním, vyšším platům a menší byrokracii.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ODS Petr Fiala

Článek

Fiala například strhal daňové návrhy ČSSD. „Každý z nápadů ČSSD znamená, že by se někomu daně zvýšily. ODS chce naopak daně snižovat a tím zvýšit mzdy všem zaměstnancům. Dále jsme se jasně zavázali, že vláda nebude po celém období zvyšovat daně firmám,“ řekl Fiala na středeční tiskové konferenci.

„ČSSD prý odmítá daňové ráje pro vyvolené a daňové peklo pro ostatní. Jako by to ani nebyla ČSSD, která je už čtyři roky u moci,“ opřel se do politické konkurence dále Fiala a přečetl několik novinových titulků.

„Vesnické obchody ničí řetězce, EET byla poslední kapka. Kontrolní hlášení stojí podnikatele miliardy korun a miliony hodin času. To je realita, za kterou odpovídá ČSSD,“ burcoval Fiala.

ODS zahájí v pátek v Brně takzvanou „modrou vlnu“, horkou fázi kampaně. Už dříve vyhlásila dvanáct podmínek, za kterých je po volbách ochotna vstoupit do vlády. Mimo jiné v nich je právě výrazné snižování daní či zrušení EET. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám