Hlavní obsah

Duel Gross - Škromach pokračuje

Právo, trj, teč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Hned sedm krajských konferencí čeká o víkendu sociální demokraty. Úřadující předseda Stanislav Gross se se svým rivalem v boji o post šéfa strany Zdeňkem Škromachem zřejmě potká na dvou z nich - v sobotu v Brně a v neděli v Ostravě.

Foto: archiv FotoŠkoda

Dnes už slavné fotografie Otto Dlaboly jsou vystaveny v Praze.

Článek

Kromě metropolí jižní Moravy a Moravskoslezského kraje se soc. demokraté budou nominacemi na šéfa i místopředsedy v sobotu zabývat v Praze, v Olomouci, v Hradci Králové, ve Vsetíně a v Liberci. Po víkendu bude chybět už jediná konference - středočeská, která se sejde 5. února.

Gross se podle informací Práva v sobotu zastaví i na olomoucké konferenci. "Pokusí se to stihnout tak, aby v Olomouci mohl strávit alespoň půlhodinu," řekl zdroj Práva. Premiér má nabitý program, kromě konferencí totiž ještě v sobotu pozdě odpoledne otevírá v Ledči nad Sázavou zimní stadión.

Škromach se nepřijede ucházet o podporu pražských soc. dem. "Fyzicky to nelze stihnout," řekl Právu s tím, že nejspíš navštíví tři moravské krajské konference - brněnskou, zlínskou a ostravskou.

Kavan zaskočen Buzkovou

V Praze končí ve funkci krajské šéfky ministryně školství Petra Buzková. Ministr pro místní rozvoj Jiří Paroubek ve čtvrtek v Lidovém domě představil tým, se kterým bude usilovat o vedení krajské organizace. Paroubkovým soupeřem je náměstek primátora Petr Hulinský.

Paroubek chce podle svých slov sjednocovat, a tak členy jeho týmu jsou mimo jiné lidé názorově blízcí Miloši Zemanovi - člen Platformy pro renesanci ČSSD a starosta pražských Letňan Josef Dobrý či poslanec Karel Šplíchal.

Buzková svou kandidaturou na místopředsedkyni ČSSD znejistila pražského poslance Jana Kavana, který se chtěl stát místopředsedou pro zahraničí. "Žádný kraj nemá ve vedení dva zástupce," řekl Právu Kavan a dodal: "Podle našich stanov musí být ve vedení jedna žena. Petru Buzkovou si tam navíc přeje úřadující předseda strany. Musím svou kandidaturu za těchto okolností zvážit."

Výběr článků

Načítám