Hlavní obsah

Dobeš: Maturitní testy v červenci zveřejníme

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministr školství Josef Dobeš (VV) v pondělí oznámil, že resort v červenci zveřejní veškeré maturitní testy. Hodlá tak zabránit tomu, aby byla kvalita úloh zpochybňována.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství Josef Dobeš (VV)

Článek

Dobeš dodal, že ve středu by mělo být známo, jak maturity dopadly. Téhož dne začnou školy s tiskem maturitních vysvědčení, které studenti obdrží 20. června.

Šéf společnosti Cermat Pavel Zelený konstatoval, že byla provedena analýza kvality maturitních úloh. Prověřeno bylo 43 testů s 2342 otázkami. Podle Zeleného byly nalezeny čtyři chyby, konkrétně v testech z ruského a německého jazyka, v testu ze zeměpisu a v testu z češtiny.

Zelený dodal, že tyto úlohy budou buď započteny všem studentům na plný počet bodů, v případě nejednoznačnosti se studentům uznají obě správné odpovědi.

Dobeš zároveň oznámil, že stanovený harmonogram maturit se zatím podařilo dodržet a vše spěje ke zdárnému zakončení. Ministerstvo rovněž rozešle školám 12 miliónů korun, které představují tzv. vícenáklady, které ústavy měly.

Nepotvrdily se ani spekulace o tom, že by Dobeš šéfa Cermatu odvolal.

Reklama

Výběr článků

Načítám