Hlavní obsah

Tři Čechy vážně zraněné na Ukrajině přivezli po leteckém přesunu do vojenské nemocnice v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Z Polského Řešova v sobotu ve 14:15 vzlétl český vojenský letoun Casa se třemi zraněnými českými občany na palubě. Krátce před pátou byli hospitalizováni v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích.

Přílet Čechů zraněných na UkrajiněVideo: Forman, Aktu.cz

 
Článek

Mluvčí ministerstva obrany David Polák Novinkám bez dalších podrobností potvrdil, že trojici přepravila armáda.

„Ke zdravotnímu stavu nemáme oprávnění se vyjadřovat, dotyční jsou ale mimo ohrožení života,“ dodal mluvčí.

Češi měli podle informací Novinek zajišťovat humanitární pomoc na Ukrajině, MZV ČR je označuje jako „dobrovolníky“. Jejich zranění byla způsobena při vážné dopravní nehodě na území Ukrajiny.

Odtamtud byli čeští pacienti převezeni sanitkami do Řešova, kam pro ně byl vyslán armádní letoun. Do Střešovic pak byli transportováni dvěma sanitkami. Podle mluvčího ministerstva obrany jsou všichni tři Češi mimo ohrožení života.

Foto: Aktu.cz

Převoz Čechů vážně zraněných při nehodě na Ukrajině

Z nehody si odnesl zranění ještě čtvrtý člověk, Ukrajinec. O jeho stavu zatím nejsou známy bližší informace.

„Můžeme potvrdit, že na řešení tohoto konzulárního případu se podíleli naši diplomaté ze zastupitelských úřadů v Kyjevě, ve Lvově a ve Varšavě, kteří mimo jiné zajišťovali převoz zraněných přes Ukrajinu. Jde o tři české dobrovolníky. Při nehodě byl zraněn také ukrajinský občan, který zůstává v zemi. Do Česka naše občany doprovázel tým lékařů,“ informovala Novinky Mariana Wernerová z MZV ČR.

Foto: Aktu.cz

Převoz Čechů vážně zraněných při nehodě na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám