Hlavní obsah

Do pražského babyboxu kdosi odložil chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do babyboxu na radnici Prahy 6 v pátek krátce po poledni někdo odložil chlapečka. Je to osmé děťátko, které se v této schránce objevilo. Dostal jméno Libor.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Babybox

Článek

„Byl oblečený celý v bílém, na pohled zdravý, a dokonce měl přiložený balíček plen,“ hlásil zakladatel babyboxů Ludvík Hess.

„Podávám zprávu marketingovému řediteli České mincovny Jaroslavu Černému, aby nechal vyrobit zlatý novorozenecký dukát, kterým mincovna tradičně obdarovává odložená děťátka. Tento týden se České mincovně prodraží,“ poznamenal s tím, že jde o třetí dítě nalezené v babyboxech v posledních pěti dnech. V Blansku se našel chlapeček David 20. listopadu, tentýž den o chvíli později holčička Bohumíra v Nemocnici Teplice.

Babyboxy za devatenáct let své existence pomohly zachránit 256 dětí. V Česku jich funguje více než osm desítek. 5. prosince na Mikuláše se otvírá 87. schránka v Nemocnici Kyjov.

GLOSA: Pro OSN jsou byrokratické normy důležitější než život dítěte – Alex Švamberk

Komentáře

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám