Hlavní obsah

Do pražské zoo rychleji. Autobusy začnou jezdit obousměrně přes Trojský most

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Cesta do pražské zoo bude rychlejší. Autobusová linka 112 bude od srpna jezdit obousměrně přes Trojský most, díky čemuž se vyhne kolonám, které často vznikají v Nové Povltavské u vjezdu do tunelového komplexu Blanka. Pokud se změna osvědčí ve zkušebním provozu, bude od prosince trvalá.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trojský most

Článek

„Situace s provozem linky 112 směrem k zoo byla vzhledem k častým mimořádným situacím na vjezdu do tunelového komplexu Blanka v poslední době již neudržitelná. Spoje linky 112 často končily v kolonách na Nové Povltavské, následně bylo nutné některé z nich přes Trojský most odklánět,” osvětlil změnu trasy Filip Drápal, mluvčí společnosti Ropid, která organizuje pražskou dopravu.

Praha plánuje výrazně zdražit kupon na MHD. Růst má i cena parkování

Domácí

Zdržení se dotýkala nejen lidí mířících do zoologické zahrady, ale i obyvatel Troji a přilehlých částí.

Dopravce musel kvůli změně trasy upravit výjezd z autobusového terminálu ve stanici Nádraží Holešovice.

Lidé, kteří využívali zastávku Pelc-Tyrolka pod mostem Barikádníků, budou moci využít náhradní linku X112, která bude kyvadlově jezdit mezi zastávkou a holešovickým nádražím. Pokud se změna trasy stane trvalou, bude linka jezdit pod číslem 187.

Reklama

Výběr článků

Načítám