Hlavní obsah

Dlouhý odtajnil sponzory, kteří přispěli na jeho prezidentskou kampaň

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kandidát na prezidenta Vladimír Dlouhý odtajnil sponzory, kteří mu přispěli na kampaň. Prvním je podnikatel Vladimír Kovář, majitel IT společnosti Unicorn. Kovář přispěl částkou kolem dvou miliónů korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vladimír Dlouhý

Článek

Dlouhý zdůraznil, že Kovář mu přispěl jako fyzická osoba, společnost Unicorn sponzorem není. „Jsme přátelé víc než deset let,“ dodal exministr.

Dlouhému přispěla na kampaň také společnosti PGS Energy Plus, v jejíž dozorčí radě sedí i Dlouhého syn Štěpán. „Není akcionářem, nevlastní jedinou akcii,“ řekl Dlouhý.

Třetím sponzorem je fyzická osoba Tomáš Toperczer.

Všichni sponzoři dohromady Dlouhému přispěli zhruba čtyřmi milióny. Jejich podrobný seznam by se měl brzy objevit na Dlouhého webových stránkách (zde). Dlouhý dodal, že by se nebránil tomu, aby ho v budoucnu podpořily velké finanční skupiny v ČR. „Chtěl bych se zaměřit spíše na střední podniky,“ dodal.

Dlouhý působil jako ministr průmyslu a obchodu ve vládě Václava Klause, počátkem 90. let byl jedním z neoblíbenějších tuzemských politiků. Angažoval se v Občanském fóru a následně v ODA. Vrcholnou politiku opustil v roce 1997, kdy přešel do privátního sektoru. V současnosti je členem Národní ekonomické rady vlády (NERV) a poradcem investiční společnosti Goldman Sachs.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Hrad má namířeno i Vladimír Dlouhý

Seznam budoucích kandidátů na prezidenta se pravděpodobně rozroste o další jméno. V nejbližších hodinách by měl vstup do boje o Hrad oficiálně oznámit ekonom...

Výběr článků

Načítám