Hlavní obsah

Dienstbier odvolal šéfa Agentury pro sociální začleňování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr pro lidská práva a národnostní menšiny Jiří Dienstbier (ČSSD) odvolal ředitele Agentury pro sociální začleňování Martina Šimáčka. Kabinet ministra Novinkám informaci, kterou přinesl server Romea.cz, bez dalších podrobností potvrdil.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr Jiří Dienstbier (ČSSD)

Článek

„Důvody a další kroky budou projednány nejprve v následujících dnech se zaměstnanci agentury. Na činnosti a poslání agentury se nic nemění. Řízením byla pověřena Alena Zieglerová, vedoucí jednoho z oddělení uvedeného odboru,” uvedl Jiří G. Souček z kabinetu ministra s tím, že Šimáček byl odvolán ve čtvrtek.

Šimáček stál v čele agentury od roku 2009, předtím pracoval pro neziskovou organizaci Člověk v tísni.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Agentura se snaží pomáhat a koordinovat postup zejména v sociálně vyloučených lokalitách ve spolupráci se samosprávami a dalšími institucemi dotčených obcí.

Zaměřuje se na rozvoj sociálních služeb a podporuje jednotlivé projekty, ať už se jedná o volnočasové a vzdělávací aktivity pro děti, tak například protidluhové poradenství či integraci menšin.

Reklama

Výběr článků

Načítám