Hlavní obsah

Desátým rokem nosí zavazadla filmovým hvězdám

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Portýr Grandhotelu Pupp v Karlových Varech Jan Horák by své místo nikdy nevyměnil. Jen on totiž může vyprávět, jak se během posledních deseti let setkával při filmových festivalech s hereckými hvězdami. Například s Michaelem Yorkem, dostal od něj desetidolarovku nebo se Scarlett Johansson, s níž si popovídat ve výtahu. A kdo měl nejtěžší kufry? Sharon Stoneová.

Článek

"Při filmovém festivalu se denně potkávám se spoustou slavných lidí," usmíval se portýr, který musí hned u dveří všechny hosty příjemně uvítat a navést je správnou cestou k recepci hotelu.

"Jsme první tváře hotelu, podle kterých si hosté udělají první úsudek. Proto se snažíme být milí a přívětiví, pobyt se návštěvníkům musí líbit od prvního kontaktu," pokračoval.

Ten stačil letos již přivítat Renée Zellwegerovou. "Přijela rozladěná, protože se jí cestou ztratily zavazadla, později se ale už usmívala a neodmítla ani fotografování," popisoval portýr, který má v GH Pupp pod sebou celkem deset svých kolegů, včetně několika dveřníků.

Nejraději ale vzpomíná na mexického herce s drsnou vizáží Danny Treja. "Pamatuji si, že nás viděl v celodenní službě strašně splavený, tak šel a koupil nám všem pivo. Vyptával se, jak se máme. To jsem opravdu od takové hvězdy nečekal," vzpomínal portýr.

"Naopak Sharon Stoneová působila velice chladně, profesionálně. Okolo sebe měla pořád patnáct lidí z ochranky a pořád se jí to zdálo málo," dodal. Stoneová měla podle něj z hvězd, které za posledních deset let na karlovarský festival přicestovaly, asi nejvíce bagáže.

"Bylo toho na dva vozíky, přičemž na jeden se vejde šest zavazadel. Přivezla si spousty garderóby," uvedl Horák. "Takový Trejo nebo Eliah Wood alias Frodo Pytlík měli jen po dvou taškách v ruce," dodal.

 "Rád také vzpomínám na Michaela Yorka," pokračoval portýr. "Chtěl mi dát spropitné, ale odtáhli jej fotografové ven. On se ale po patnácti minutách focení vrátil, podal mi ruku a dal mi desetidolarovou bankovku," pochlubil se Horák s tím, že takto vzácné bankovky si doma schovává.

"Tehdy ještě nebyla takovou megahvězdou filmu, když jsme spolu jeli hotelovým výtahem a povídali si," vzpomíná na Scarlett Johanssonovou. "Povídala mi, jak jsou Karlovy Vary krásné město, jak se jí u nás líbilo. Byla to velmi komunikativní žena," pokyvoval hlavou Horák při vzpomínkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám