Hlavní obsah

Demonstrace proti Babišovi podporuje třetina lidí, ukázal průzkum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přibližně třetina lidí podporuje demonstrace proti premiéru Andreji Babišovi (ANO). Podle 22 procent jsou protesty naopak neopodstatněné. O demonstrace jeví největší zájem vysokoškoláci a voliči opozice. Vyplývá to z průzkumu Median pro Českou televizi, kterého se tento týden zúčastnilo 801 lidí.

Záznam: Demonstrace s názvem MÁME TOHO DOST! na Václavském náměstíVideo: Novinky.cz/ ČTK

 
Článek

Organizátoři demonstrací, které se od konce dubna konaly každý týden, požadují demisi Babiše a ministryně spravedlnosti Marie Benešové (za ANO).

Protestů se zúčastnily desetitisíce lidí, naposledy v úterý protestující zaplnili celé Václavské náměstí v Praze. Další demonstrace se má uskutečnit v neděli 23. června na Letné.

Podle průzkumu se demonstrací proti Babišovi v uplynulých týdnech zúčastnilo šest procent dotázaných. Čtvrtina věnuje těmto protestům pozornost a 59 procent naopak demonstrace nezajímají. Desetina lidí v průzkumu uvedla, že protesty nezaregistrovala.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premier ČR Andrej Babiš při rozhovoru pro deník Právo.

„Největší zájem (o demonstrace) registruje agentura mezi vysokoškoláky, dále mezi voliči opozici nebo voliči Jiřího Drahoše z poslední prezidentské volby,” uvedl moderátor Václav Moravec ve svém pořadu Otázky Václava Moravce.

Třetina lidí podle průzkumu souhlasí s demonstracemi, tak i s jejich cíli. Dalším 26 procentům demonstrace nevadí, ale úplně se neztotožňují se záměry demonstrujících. Zhruba pětině pak přijdou neopodstatněné cíle demonstrantů a demonstrace jako takové. Zbylých 18 procent dotázaných na protesty nemá názor či o nich neví.

"Demonstrace nejvíce vadí podporovatelům premiéra Andreje Babiše, ze 70 procent," řekl Moravec. Nesouhlasí s nimi polovina voličů hnutí ANO a 40 procent voličů KSČM a ČSSD, dodal.

Anketa

Podporujete demonstrace proti Andreji Babišovi?
Ano
45,8 %
Ne
54 %
Nejsem rozhodnutý/á
0,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11002 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám