Hlavní obsah

Dálnice sjízdné, některé silnice jsou stále uzavřeny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po středečním dopravním kolapsu, který vyvolalo na mnoha místech republiky silné sněžení, se dnes situace na českých silnicích zčásti stabilizovala. Bez omezení jsou sjízdné všechny dálnice, na silnicích zejména ve vyšších polohách však čeká řidiče sněhová kaše nebo vrstva ujetého sněhu, místy hrozí tvoření sněhových jazyků, na severní Moravě a na Teplicku pak v místech mrholení možnost namrzání vozovek.

Foto: Skupova Plzeň

33. Skupova Plzeň – Mezinárodní festival loutkového a alternativního divadla proběhne 13. – 17. 6. 2018 v Plzni

Článek

 Některé silnice II.a III. tříd v Plzeňském, Pardubickém, Ústeckém a Karlovarském kraji zůstávají uzavřeny. Všechny ostatní jsou sjízdné, ale se zvýšenou opatrností a se zimní výbavou. ČTK to ve čtvrtek sdělilo Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Vozovky dálnic jsou holé, vlhké, sjízdné bez omezení.

Na silnicích I. tříd jsou zbytky sněhové kaše do dvou centimetrů, stejně jako na silnicích II. a III. třídy udržovaných chemicky. Na silnicích II. a III. třídy udržovaných inertním materiálem je ujetá vrstva sněhu krytá posypem, sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Na horách dosahuje ujetá sněhová vrstva až deseti centimetrů, na Šumavě až 15 centimetrů zledovatělého sněhu.

V Krkonoších a na Trutnovsku je místy zúžený průjezdní profil vozovek. Silnice I/39 Horní Planá-Volary je pro kamiony sjízdná jen s řetězy.

Teploty se pohybují v rozmezí od mínus osmi do nuly stupňů Celsia. Vane slabý, na horách místy nárazový vítr. Většina území je beze srážek, jen místy mrholí. Na severní Moravě a na Teplicku se vyskytují mlhy.

Uzavírky:

Morava

  • III/44445 Domašov- Noberčany

Čechy

Plzeňský kraj

  • III/18028 Snopoušovi- (z důvodu lokálního zaplavení vozovky po rozvodnění řeky Úhlavy) objízdná trasa je vedena ve směru Lišice - Dolní Lukavice - Krasavce

Pardubický kraj

  • Silnice II/311 Mladkov-Petrovičky-Adam je neprůjezdná, zavátá

Ústecký kraj

  • II/223 Výsluní-Rusová,
  • II/248 Telnice-Petrovice,
  • III/2487 Krásný Les-Adolfov

Karlovarský kraj

  • II/219 Boží Dar -Neklid
  • II/218 Přebuz - Stříbrná

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám