Hlavní obsah

ČTÚ začne řešit rušičky na jednání ODS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) zahájí správní řízení kvůli použití rušiček, kterými ODS ve čtvrtek 25. března blokovala mobilní telefony při jednání výkonné rady o osudu předsedy Mirka Topolánka. ČTÚ už minulý týden uvedl, že civilní osoba nesmí rušičky bez povolení použít, a pokud někdo podá podnět, začne ho ČTÚ šetřit. Nyní se tak stalo.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Kocourek, Petr Nečas a Pavel Drobil (zleva) na tiskové konferenci ODS

Článek

"Český telekomunikační úřad před několika dny obdržel podnět týkající se těchto rušiček. ČTÚ tedy v nejbližší době zahájí správní řízení," řekla mluvčí úřadu Dana Makrlíková. Kdo podnět podal, ale neřekla.

Dodala, že odborníci ČTÚ se s případem teprve začnou seznamovat a na prošetření situace mají lhůtu dva měsíce. Nesdělila konkrétně, kdo podnět podal.

Využití rušiček již dříve potvrdil mluvčí ODS Martin Kupka. Všichni účastníci o jejich použití věděli. Postup strana konzultovala i s právníky, kteří v tom neviděli problém. "Chtěli jsme zajistit, aby neunikaly z jednání žádné informace. Bylo to důležité jednání a nechtěli jsme, aby bylo něčím ovlivněno," vysvětlil mluvčí.

Podle něj je strana připravena případnou pokutu zaplatit a víckrát už rušičky nepoužít.

Reklama

Výběr článků

Načítám