Hlavní obsah

ČSSD stahuje plakáty s ženským klínem. Mladí chtěli upozornit, že jsou mladí, řekla Gajdůšková

Novinky, Václav Lang
Praha

Zlínská sociální demokracie přestane používat předvolební plakát s ženským klínem a nápisem: „Pro spoustu z nás to bude poprvé, nestyďte se nám dát šanci“. Podle místopředsedkyně strany Aleny Gajdůškové, která v daném obvodu obhajuje senátorské křeslo, se jednalo o kampaň Mladých sociálních demokratů, nikoli její.

Foto: Mladí sociální demokraté Zlín

Kampaň Mladých sociálních demokratů ve Zlíně

Článek

Sociální demokracie nakonec rozhodla o stažení plakátu. „Dostala jsem včera večer informaci, že to stáhli, ale jestli to udělali, nebo ne, nevím, protože to je záležitost Mladých sociálních demokratů, kteří chtěli upozornit na to, že jsou skutečně mladí a noví a jdou do toho s plným elánem,“ řekla v pátek Novinkám Gajdůšková.

Jí samotné prý plakát nijak neimponoval. „Není to moje kampaň, není to můj šálek čaje,“ shrnula.

Předvolební plakát si získal pozornost zejména na sociálních sítích, kde vzbudil rozporuplné reakce. Někteří jej vítali jako oživení politiky, jiní spíš jako nevkusnou snahu na sebe upozornit.

„Co bylo cílem? Upoutat za cenu vlastní diskreditace? Pokud ano, tak se to fakt podařilo! A to jsme si mysleli, že vrcholem nevkusu bylo 'přesvědč bábu'!“ komentoval plakát například místopředseda Sněmovny a lidovců Jan Bartošek.

Reklama

Výběr článků

Načítám