Hlavní obsah

ČSSD povede v Olomouckém kraji poslanec Vlček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Po občanských a křesťanských demokratech si vybrala svého lídra i ČSSD. V sobotu zvolili v Olomouci delegáti krajské konference strany lídrem kandidátky pro sněmovní volby poslance Miloslava Vlčka.

Článek

Poslanec byl jediným kandidátem na volební jedničku a ze 117 delegátů pro něj hlasovalo 97. Vlčka již potvrdilo také předsednictvo ÚVV ČSSD. Soupeřit tak bude ve volbách s olomouckými patrioty Ivanem Langerem (ODS) a Tomášem Kvapilem (KDU-ČSL).

Na druhém místě skončil na kandidátní listině primátor Olomouce Martin Tesařík, pomyslnou bronzovou příčku obsadil starosta Přerova Jindřich Valouch.

"Snažili jsme se sestavit kandidátku tak, aby nastala obměna tváří a dostatečné zastoupení měly i ženy. V první desítce máme tři ženy," řekl v sobotu novinářům Vlček.

V Olomouci soc. dem. volila i kandidáty do Senátu

Konference určila také krajské vedení ČSSD. Svou vůdčí pozici v čele krajské organizace potvrdil Vlček. Delegáti také schválili kandidáty pro podzimní volby do Senátu.

Barvy soc. dem. bude ve volebním obvodu 62, tedy na Prostějovsku a části okresu Přerov, hájit místostarostka Prostějova Božena Sekaninová. Ve volebním obvodu číslo 65 (Jesenicko a část okresu Šumperk) bude kandidovat zemědělský inženýr Zdeněk Muroň.

Uvážlivost olomouckých soc. dem. pochválil i premiér Jiří Paroubek, který na krajskou konferenci zavítal.

"Jsou to lidé zkušení, kteří mají něco za sebou jak v Poslanecké sněmovně, tak na úrovni zastupitelstev obcí a měst. Myslím, že to je ta správná zkušenost, která kvalifikuje komunální politiky dále do Sněmovny," řekl premiér.

Anketa

Kdo je nejlepším volebním lídrem v Olomouckém kraji?
Ivan Langer (ODS)
33,1 %
Miloslav Vlček (ČSSD)
60,7 %
Tomáš Kvapil (KDU-ČSL)
6,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 359 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám