Hlavní obsah

Cizinci varují před šizením v Praze, chválí dopravu

Právo, lh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postřehy cizinců cestujících po Čechách nejsou vždy lichotivé. Cestovatelský server Lonelyplanet.com jich nabízí řadu. Nechybí mezi nimi ale i pochvaly, třeba ocenění autobusového spojení letiště Ruzyně s trasami metra.

Článek

"Do Prahy jsem se těšila roky, vyprávěli mi o ní nadšeně přátelé. Souhlasím, že město je nádherné. Chtěla bych přesto varovat další cestovatele, že lidé v turisticky atraktivních oblastech jsou nepříjemní a nečestní," píše Nina Hill z Velké Británie.

ČR navštívila vloni v červenci. Všem cizincům v restauracích doporučuje přesně říci, jak veliký chtějí nápoj. "Jinak vám přinesou větší a hned vás zkasírují," radí. Cizinci mají podle ní všude žádat vytištěný účet, na nějž nelze tak hladce připisovat položky. "Čínské restaurace nabízejí poměrně velké a dobré porce jídla za rozumné ceny," uzavírá varování.

Její krajanka Maggie Dalton si zas všímá netradiční nabídky pro vegetariány v českých hostincích. "Dokonce i vegetariánská jídla mohou mít neočekávaně uvnitř maso," podivuje se. "Naše zelené fazole v krémové omáčce přinesli s kousky šunky," líčí. V ČR byla vloni v lednu.

Kerstin Plichta z Německa naopak Čechy chválí, a to za dopravní systém spojující letiště a trasy metra. Doporučuje všem využívat i autobusové spojení na linku B, tedy úsek Ruzyně-Zličín. V Praze byla vloni v září.

Anketa

Snaží se čeští obchodníci na cizincích vydělat za každou cenu, nebo jsou k nim slušní?
Většina se chová korektně
6,3 %
Většina se pro peníze neštítí ničeho
93,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1722 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám