Hlavní obsah

Chovancův tým na vnitru posílí Hulinský

Právo, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Politický náměstek Petr Hulinský (ČSSD) podle informací Práva na ministerstvu školství končí a přechází k Milanu Chovancovi na ministerstvo vnitra. Jeho zájem o vnitro byl známý ostatně již delší dobu.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Hulinský

Článek

To, že někdejší šéf pražské ČSSD a náměstek pražského primátora přišel u šéfky školství Kateřiny Valachové (ČSSD) o místo, potvrdila Právu Klára Bílá z tiskového oddělení ministerstva. „Jeho pracovní poměr skončil po vzájemné domluvě k 30. červnu 2016,“ konstatovala.

Ministerstvo vnitra nechalo dotazy Práva bez odpovědí, ale Hulinský už ve čtvrtek  figuroval na webových stránkách resortu mezi členy vedení. Na zaslané dotazy ale nereagoval.

Podle informací Práva stojí za jeho odchodem ze školství, kde měl na starosti hlavně tělovýchovu a sport, neshody s ministryní.

Ta ho „zdědila“ po svém předchůdci Marcelu Chládkovi (ČSSD), který z Hulinského, jenž nekandidoval ve sněmovních volbách v roce 2013, udělal náměstka pro sport. Když začal platit služební zákon, stal se Hulinský na školství politickým náměstkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám