Hlavní obsah

Chci teď myslet jen na Velikonoce, ať už je pátek 13. tady, loučil se Bárta po soudu

Praha

Vít Bárta a Jaroslav Škárka, kteří jsou ústředními aktéry údajné úplatkářské aféry ve Věcech veřejných po pátečním jednání soudu, které vyvrcholilo závěrečnými vystoupeními, nechtěli jakkoliv předjímat verdikt soudu. Rozsudek by měl být vynesen příští týden v pátek.

Vít Bárta: Už chci myslet jen na Velikonoce!Video: Novinky

 
Článek

"Pevně doufám, že 13. (v pátek 13. dubna by měl být vynesen verdikt, pozn. red.) bude rychle tady. Teď už chci myslet jenom na Velikonoce," pronesl Bárta, když za doprovodu manželky Kateřiny Klasnové opouštěl soudní síň.

Škárka byl o něco sdílnější, nicméně možnost, že by mohl být odsouzen, komentovat nechtěl. "Tresty byly navrženy, uvidíme, jak se k tomu postaví soud," uvedl Škárka s odkazem na stanovisko státní zástupkyně, která pro oba obžalované požaduje podmínku.

Škárka dodal, že některé projevy ve stylu bývalého kubánského prezidenta a strhujícího řečníka proslulého mnohahodinovými vystoupeními Fidela Castra, byly neúnosné. Šlo o zjevnou narážku na proslovy Bárty a jeho advokáta, které shodně trvaly několik desítek minut.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám