Hlavní obsah

Chci eurorealismus místo vlezdobruselismu, tvrdí John

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lídr kandidátky Věcí veřejných pro volby do Evropského parlamentu Radek John tvrdí, že nynější a bývalí europoslanci dostatečně nechránili ČR před regulacemi diktovanými z Bruselu. Jak prozradil v chatu se čtenáři Novinek, chtěl by proto vlezdobruselismus nahradit eurorealismem.

Foto: Petr Horník, Právo

Radek John

Článek

Čestný předseda VV a zastupitel Prahy 5 se bude o hlasy voličů ucházet jako jednička stranické kandidátky.

John se vymezil například proti geneticky modifikovaným potravinám a lobuje za právo na obranu. „My prosazujeme to, aby se každý člověk mohl v případě násilného vniknutí do příbytku bránit jakýmkoliv způsobem. Trefit lupiče čímkoliv, co má člověk po ruce, pokud se vloupal do jeho příbytku, nesmí být trestné,” tvrdí John.

Jak dále uvedl, odmítá rychlé přijetí společné evropské měny, neboť to podle něj není pro ČR výhodné. „Současná vlezdobruselská vláda nás žene k překotnému přijetí eura, i když to je jednoznačně ekonomicky nevýhodné pro tuto zemi. Naši slabou ekonomiku by ten náraz poškodil,” uvedl John.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám