Hlavní obsah

Chantal Poullain-Polívková dodržuje česko-francouzské Vánoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzské tradice doplněné českými bude držet o vánočních svátcích herečka Chantal Poullain-Polívková. Svému synovi Vladimírovi, jehož otcem je herec Bolek Polívka, připraví francouzské hody včetně krevet flambovaných na whisky.

Článek

Na štědrovečerním stole nebudou chybět další mořské plody jako ústřice nebo tuňák. "Ale sladkosti včetně českého domácího cukroví bych Vladimírovi odepřít nemohla," podotkla původem francouzská herečka.

Sama sice nepeče, ale má kamarády, kteří se s ní podělí. "Máme takové namíchané Vánoce. Jídlo je francouzské a některé tradice také. Já jsem jako malá dostávala dárky ráno, ale s Vladimírem držím v tomto ohledu české Vánoce večer."

S úklidem se však příliš nenamáhá a nemá ani ráda spěch na Štědrý den. "Myslím, že je zbytečné všechno přehánět a honit se. Štědrý den je den, který má svůj smysl. Takže ozdobíme stromeček a stavíme betlém, což je takové naše umělecké dílo," prozradila Poulain-Polívková, která nemá ráda honby za obrovskými nákupy. Uklizeno ale být musí. "Je dobře, když má každá kniha i cédéčko svůj obal."

"Vladimír ale ví, že není jednoduchá doba, a když jsem přišla s tím, že letos budeme mít skromné Vánoce, řekl mi, že mu dělám Vánoce každý den v roce a že má všechno, co potřebuje," řekla Poulain-Polívková.

Reklama

Výběr článků

Načítám