Hlavní obsah

Cestovky zahájily prodej letní dovolené

Právo, Bohuslav Borovička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké české cestovky zahajují v těchto dnech předprodej dovolených na příští léto. V nabídce jsou obvyklé evropské i zámořské destinace, ale celkově je výběr poněkud omezený. V nabídce některých CK není celá země, ale jen některé regiony.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Skalnatá pláž za Biogradem v Chorvatsku

Článek

Z Itálie např. pouze Kalábrie a ostrovy Sicílie, Sardinie a Ischia, v Řecku a ve Španělsku jen některé ostrovy, z exotických destinací chybí třeba Čína. Cestovky jsou si vědomy nejistoty potenciálních zákazníků a jejich obav kupovat dovolenou s několikaměsíčním předstihem ve chvíli, kdy není známo, jak se bude pandemie koronaviru vyvíjet. Snaží se proto ukázat vstřícnost a poskytnout klientům jistotu, že jejich peníze budou těch šest a více měsíců v bezpečí.

Možnost zrušit

Cestovní kancelář Exim Tours například nabízí možnost zrušení zájezdu 30 dnů před odjezdem bez udání důvodů a bez povinnosti platit stornopoplatky. Více klidu dá zákazníkovi i to, že zaplatí zálohu pouze 990 Kč na osobu a zbytek ceny doplatí právě až měsíc před odletem.

Češi utíkají před koronavirem do zahraničí. Do některých destinací mohou nadále bez testu

Cestování

„Nechceme, aby naši klienti žili měsíce v nejistotě, jak to s jejich zájezdem dopadne a jestli budou moci odcestovat,“ říká tiskový mluvčí cestovky Petr Kostka.

Stejnými pravidly se řídí i CK Fischer, jejíž mluvčí Jan Bezděk poukazuje na další nabízené výhody: „Mezi největší výhody časného nákupu patří nižší ceny a neomezená nabídka. Kdo cestuje bez dětí, může využít až 42% slevy z ceny zájezdu pro dospělou osobu. Pokud na dovolenou vyráží celá rodina, má jedno dítě pobyt zcela zdarma, u druhého dítěte rodiče zaplatí jen za letenku.“

Katastrofální rok pro cestovní ruch pokračuje, nepomohl ani letní zájem Čechů

Ekonomika

Většina cestovek zřetelně zohledňuje současnou (a v budoucnu možnou) epidemickou situaci u nás i ve světě. Zavřené hranice, onemocnění před cestou nebo během pobytu v zahraničí a podobně jsou důvodem bezplatného zrušení zájezdu nebo jsou kryty cestovním pojištěním.

Reklama

Výběr článků

Načítám