Hlavní obsah

Český fotbal se zabývá Mynářem od konce března. Zatím bez výsledku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová asociace České republiky (FAČR) už několikrát odložila jednání s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem, který je podezřelý z narušení regulérnosti soutěže kvůli své komunikaci s bývalým místopředsedou asociace Romanem Berbrem. Předseda etické komise FAČR Jan Eisenreich přitom oznámil zahájení řízení s Mynářem již 30. března tohoto roku.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář

Článek

„Zahajujeme řízení s panem Vratislavem Mynářem pro podezření ze spáchání disciplinárního přečinu narušení regulérnosti soutěže,“ oznámil Eisenreich po zasedání etické komise FAČR v březnu.

Jak psaly v květnu Novinky, na první jednání, kam byl pozván, se Mynář nedostavil. To bylo 7. dubna tohoto roku. „Řádně se omluvil,“ uvedl tehdy Martin Gregor, zástupce ředitele komunikace FAČR.

Podle informací Novinek od vedoucího oddělení komunikace FAČR Petra Halaburdy se Mynář dostavil na další, květnové zasedání, které však zůstalo bez výsledku.

„V minulém týdnu se uskutečnilo první jednání, na kterém byl vyslýchán pan Mynář. Pokračovat se bude na dalším jednání Etické komise, proto zatím ani nebyly zveřejněny žádné mediální výstupy,“ sdělil Novinkám 16. května Halaburda.

Od té doby se zasedání etické komise s Mynářem neustále přesouvalo.

Halaburda napsal 27. června Novinkám, že příští jednání je na programu 14. července a zřejmě se bude věnovat i panu Mynářovi.

U požáru Mynářovy hospody zbyla policii jediná verze: úmyslné zapálení

Krimi

Jenže 14. července se Komise opět nekonala, neboť se podle Halaburdy nemohla sejít kvůli onemocnění několika členů.

Další zasedání se mělo podle informací Novinek konat 11. srpna, to bylo ale opět odročeno a mělo se konat tento čtvrtek.

„Zmíněné jednání bylo zatím odročeno na polovinu září,“ napsal v pátek Novinkám Gregor, nynější mluvčí etické komise.

Na dotaz, z jakého důvodu bylo jednání opět odročeno, Gregor odpověděl:

„Případ byl odročen vzhledem k objemu další agendy i faktu, ze Etická komise nadále případ analyzuje a postupně vyhodnocuje. V polovině září budeme informovat o dalším postupu.“

Zda tedy bude v polovině září zasedat komise, nebo se teprve rozhodne o dalším postupu, není jasné.

Vedoucí prezidentské kanceláře je podle informací serveru Seznam Zprávy podezřelý, že měl od policejního orgánu požádat bývalého místopředsedu FAČR Romana Berbra o pomoc, která se podle vyšetřovatelů týkala podpory či ochrany prvoligového klubu 1. FC Slovácko před rozhodčími.

Kancléř Mynář bral za loňský rok 2,6 milionu

Domácí

Mynář měl žádat Berbra o ovlivnění nominace rozhodčích, kteří rozhodovali utkání týmu 1. FC Slovácko, jehož je Mynář, který pochází z nedalekých Osvětiman, fanouškem.

Zveřejněná SMS komunikace mezi Mynářem a Berbrem měla směřovat k ovlivnění prvoligového zápasu Slovácko–Brno v květnu 2018. Zápas skončil výsledkem 1:0.

Mynář dva dny před utkáním údajně Berbrovi napsal: „Hezký den, v sobotu přijede popravčí četa, nebo je to ok?“

Načež Berbr odpověděl: „Zjistím.“

„Pls help,“ odepsal Mynář

„Vše ok,“ reagoval Berbr.

Berbr čelí spolu s dalšími dvěma desítkami lidí trestnímu stíhání kvůli podezření z korupce a ovlivňování výsledků první, druhé a třetí nejvyšší české soutěže. V červnu je policie navrhla obžalovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám