Hlavní obsah

V Česku už zase umírá kolem 200 nakažených denně

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Denní počet zemřelých s covidem po čase opět překročil hranici 200. Minulý čtvrtek jich bylo 206, naposledy zemřelo více než 200 nakažených loni v listopadu. Vyplývá to z dat ministerstva zdravotnictví. Čísla ještě nemusí být konečná, data o úmrtích se do statistiky dostávají i s několikadenním zpožděním.

Článek

Data z minulého týdne ukazují, že se Česko opět blíží k číslům z konce podzimní vlny na přelomu října a listopadu, kdy bylo opakovaně zaznamenáno přes 200 úmrtí denně.

Minulý týden v pondělí do statistik přibylo 196 úmrtí, v úterý 189, ve středu 190, ve čtvrtek 206 a v pátek 172.

Poslední data za pondělí sice ukazují „jen” 110 úmrtí, to se však kvůli ověřování a pozdějšímu doplňování případů zcela jistě výrazně změní.

Počty zemřelých za leden v Česku překonaly mrtvé v době hongkongské chřipky

Domácí

Vůbec nejvíc obětí je zatím u data 3. listopadu (262), naposledy byla dosud hranice 200 případů překročena 10. listopadu (214 obětí).

Celkem zatím v Česku do úterka zemřelo 22 147 nakažených. Nejvíce úmrtí připadá dominantně na věkové skupiny nad 65 let, ve statistikách však figurují všechny věkové skupiny.

V Česku zemřelo první dítě s koronavirem

Domácí

Celkové počty nakažených ukazují aktuálně na třetí velkou vlnu. Při té první na podzim se s nákazou potýkalo na konci října až kolem 120 tisíc lidí najednou, podobné to bylo i na začátku ledna. Nyní s nákazou bojuje přes 160 tisíc lidí.

I když nárůst počtu obětí obvykle následuje přírůstky nakažených, je tu i naděje na poměrně rychlé zlepšení - po zavedených restrikcích přibývalo loni na začátku prosince i méně než sto obětí za den. Pak přišlo předvánoční rozvolnění, načež se čísla opět zvedla na přelomu roku.

Zemřel poslanec Ventruba, měl covid

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám