Hlavní obsah

Česká televize a Prima zvou Drahoše se Zemanem do společné debaty

Česká televize (ČT) a televize Prima oslovily oba prezidentské kandidáty, Jiřího Drahoše a Miloše Zemana, aby přišli diskutovat do debaty před druhým kolem prezidentských voleb. V ČT by měla proběhnout ve čtvrtek v předvečer druhého kola, Prima s kandidáty jedná.

Foto: Právo

Článek

Adam Halmoši za televizi Prima v neděli ČTK řekl, že s týmy kandidátů o účasti v debatách vyjednávají. Termín a místo duelu chce televize oznámit v nejbližších dnech.

„Společný duel kandidátů by měly přímým přenosem ve čtvrtek 25. ledna od 20 hodin vysílat programy ČT1 a ČT24,“ uvedla mluvčí ČT Karolina Blinková.

Zeman, podle svých slov doposud žádnou kampaň za své znovuzvolení nevedl, po prvním kolem oznámil, že se navzdory svým předešlým proklamacím dvou debat zúčastní.

Ještě před koncem loňského roku přitom mluvčí Hradu Jiří Ovčáček tvrdil, že se prezident nebude debat účastnit ani před druhým kolem.

Drahoš v reakci uvedl, že jedna z debat by se měla uskutečnit právě na České televizi, druhou z debat by si měl vybrat Zemanův tým.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám