Hlavní obsah

Češi si v zahraničí dělají ostudu, říká Paroubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Čeští turisté si svých nezodpovědným chováním v zahraničí dělají ostudu, prohlásil v pondělí na ministerstvu zahraničí premiér Jiří Paroubek. Znepokojují ho zejména zprávy z Rakouska a Chorvatska, kde se Češi, často bez znalosti místního terénu, vydávají na dlouhé výpravy či přeceňují své síly v moři.

Článek

Jejich nedisciplinovanost dělá ostudu, a to říkám velmi opatrně, prohlásil premiér. Zlepšit image českých turistů v zahraničí a zároveň je lépe připravit na možné nástrahy má podle něj pomoci ministerstvo zahraničí i cestovní kanceláře.

V zahraničí letos zemřelo již kolem 70 Čechů, 14 z nich na dovolené v Chorvatsku. Záhřeb na lehkovážné chování českých turistů u moře i na chorvatských silnicích již upozornil a vyzval Prahu, aby své občany na možná rizika lépe připravila.

České ministerstvo zahraničí se na občany cestující do Chorvatska již obrátilo a vyzvalo je, aby nepřeceňovali svoje síly. Radí jim, aby sledovali aktuální předpověď počasí a důsledně dodržovali pokyny místních bezpečnostních složek.

Anketa

Souhlasíte s premiérem, že se Češi v cizině chovají ostudně?
ano
77,8 %
ne
22,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 526 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám