Hlavní obsah

Červenec byl nadprůměrně teplý, vedra přinese i první srpnový den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní červenec se na našem území zařadil mezi nejteplejší. Podle dat Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) byla minulý měsíc průměrná teplota 19,7 stupně Celsia, což je o 1,9 stupně víc, než činí dlouhodobý průměr z let 1981-2010.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Letošní červenec tak byl sedmý nejteplejší od roku 1961, odkdy meteorologové údaje sledují. Nejteplejší červenec byl zatím v roce 2006, kdy byla průměrná teplota 21,3 stupně Celsia.

Z dílčích dat plyne, že nejteplejším dnem celého měsíce bylo úterý. Na více než třech desítkách stanic překročila teplota hranici 35 stupňů, přičemž vůbec nejtepleji bylo v Husinci-Řeži v okrese Praha-východ, kde se rtuť teploměru zastavila na hodnotě 37,6 stupně. Jednalo se o vůbec nejteplejší den celého roku. [celá zpráva]

Ještě vyšší teploty očekávají meteorologové ve středu. Tropická vedra nicméně nepoleví ani v následujících dnech. Teploty se nad hranicí 30 stupňů budou podle výhledu ČHMÚ pohybovat minimálně do příštího čtvrtka.

Reklama

Výběr článků

Načítám