Hlavní obsah

Centrem Prahy pochodovali příznivci Palestiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na Staroměstském náměstí se ve středu v podvečer sešlo asi 300 příznivců Palestiny. V průvodu prošli centrem města k budově Úřadu vlády.

Pochod k Úřadu vládyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Demonstranti mají s sebou palestinské vlajky a velký transparent s nápisem: Okupace není mír, Izrael zabíjí. Na dalších volají po svobodě Palestiny.

Na náměstí byli i čtyři odpůrci této akce.

Demonstranti večer prošli Kaprovou ulicí přes Mánesův most k budově Úřadu vlády na druhé straně Vltavy. Policie na akci dohlíží.

„Máme potřebu tematizovat spoluodpovědnost českého politické reprezentace a našich médií. Nepovažujeme za možné a za přijatelné, aby česká politická reprezentace přihlížela izraelským vyjádřením, která vedou ke kolektivní mstě na Palestincích v Gaze. To považujeme za porušení mezinárodního práva,“ řekl ČTK Zdeněk Jehlička z pořádající iniciativy.

Protest organizuje iniciativa Ne naším jménem! – Iniciativa za spravedlivý mír na Blízkém východě. Ta pořádala už nedělní akci, na které se sešlo zhruba podobné množství lidí. Víc tam ale byli vidět příznivci Izraele, mezi něž dorazila i ministryně obrany Jana Černochová.

Na propalestinské demonstraci se sešly desítky lidí, mezi odpůrci akce byla i Černochová

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám